#GrowOurHumanity - Citaat van de week 04

Datum: 07 12 2020 Deze week worden i.h.k.v. #GrowOurHumanity op de Tsjechische ambassade in Den Haag twee banieren geplaatst met de citaten van VÁCLAV HAVEL. Daarom kiezen we de Citaat van de week uit zijn werk.

Op 10 december vieren we de Dag van de Mensenrechten omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door deVerenigde Naties. De UVRM is tot op heden van grote betekenis als algemene morele en juridische standaard, als basis van het werk vanmensenrechtenactivisten.

In 1988 werd op deze dag de eerste en gelijk ook de laatste door de communistische partij toegestane demonstratie in Praag gehouden. Enkele duizenden dappere burgers werden toegesproken door o.a. Václav Havel, een van de leiders van de democratische oppositie.

De posters van deze reeks kun je van onze website downloaden en uitdraaien. Stuur ons een foto als je de poster ergens geplaatst hebt!

(Klik op het plaatje en download de grote afbeelding - rechter klik en selecteer Afbeelding opslaan als.)

Misschien ook interessant

18. 1. Artikels
Geen ouwel, maar een plakje ham!

Geen ouwel, maar een plakje ham!

Een column over Hrabals Bambini di Praga in NRC

18. 1. Artikels
Jaroslav Seifert (Hana Hamplová 1981)

TSJ!boekenvreters - Gedicht van de maand

Dit jaar geven wij ruimte aan poëzie.

14. 1. Artikels
Project CZECH GLOBAL

Project CZECH GLOBAL

Czech Global aims to connect all Czechs, descendants of Czechs and friends of the Czech Republic anywhere in the world.