CZECH NEXT WAVE, EP. 7 - JIŘÍ MÁDL

Van een ster van de tienerfilms tot een gerenommeerde regisseur.

Jiří Mádl is pas 34 maar hij hoort tot de grootste filmsterren van Tsjechië. Nadat hij de roem had verworven door een reeks krakers voor de tieners, debuteerde hij in 2014 met een veelgeprezen Laten we naar de zee reizen. Uit zijn koker komt ook de film van het jaar 2019 On the Roof.

Beluister deze vermakelijke interview over de eerste filmrollen, New York, samenwerken met veel oudere acteurs en ook over zijn nieuw project dat een van de meest dramatische momenten in de Tsjechische geschiedenis behandelt.

Czech Next Wave is een samenwerking van Czech Centres en Radio Prague International. Deze podcast serie introduceert aan de lusteraars over de hele wereld veelbelovende jonge Tsjechen actief in verschillende kunstvormen en andere disciplines.

Misschien ook interessant

19. 2. Podcasts
CZECH NEXT WAVE, EP. 8 - KATEŘINA TUČKOVÁ

CZECH NEXT WAVE, EP. 8 - KATEŘINA TUČKOVÁ

Kateřina Tučková hoort bij de top van jonge Tsjechische schrijvers.

17. 1. Podcasts
CZECH NEXT WAVE, EP 6 - MARIE TOMANOVÁ

CZECH NEXT WAVE, EP 6 - MARIE TOMANOVÁ

Deze rijzende ster van internationale fotografie werkt in New York.

4. 1. Podcasts
CZECH NEXT WAVE, EP5: Sára Vondrášková (Never Sol)

CZECH NEXT WAVE, EP5: Sára Vondrášková (Never Sol)

Zangeres, componiste en producente Never Sol hoort al bijna een decenium tot de interessantste stemmen van de Tsjcehi...